Start

BiodrivMitt tar tacksamt emot relevanta åsikter och goda tips på frågor som rör arbetet för att nå en fossilfri transportsektor!

2018-08-28:

AdBlue i dieselmotorer: Allt fler köper bilar med dieselmotorer där AdBlue måste användas för att reducera utsläpp av kväveoxider. Jag har en BMW F11 (520 d X-drive Touring 2017) och idag, efter 2370 mil, premiärfyllde jag 15 liter AdBlue, alldeles själv från en tank vid Gävle hamn.

BMWs instruktionsbok anger att normen 22241-1 måste uppfyllas och det gör väl alla andra tillverkare av både personbilar och tunga fordon också. Bavaria i Gävle kunde fylla på denna mängd för knappt 1.000 kr!!! För mig kostade kalaset 88:50 kr, dvs ca 800 kr sparade kronor! :-)

Påfyllningen tog ca 5 minuter för man måste trycka lite lätt för flödets skull på påfyllaren. Detta är ett gott tips till dig personbilsägare som har AdBlue till din Euro 6-motor. F ö går motorn perfekt på ren HVO, så det känns mycket bra att begränsa utsläpp av CO2 och NOx! / Claes Rosengren

 

2019-02-26:

Elbilar och laddning; skrift från Jörgen Öqvist, Bilmetro: Här finns en hel del information som är bra att ta till sig - oavsett bilmärke!

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK