Start

Tank- och laddställen på gång i Gävle-Dala!

Publicerad: 28/10

Tank- och laddställen på gång i Gävle-Dala

Gasum: Ska etablera biogastankställe i Ersbo, Gävle; flytande (LBG) och komprimerad (CBG) biogas. Har ett sådant i Borlänge (hos MaserFrakt) sedan december 2020.
 

OG (Orange Gas): Ska etablera en ”Dream Station” i Hofors och i Gävle. Tomter snart klara och först satsas på Hofors; Vätgas, LBG och CBG, laddpunkt för tunga fordon (ca 350 kW effekt).
 

REH2: Ska etablera 24 vätgastankställen i Sverige, bl a i Gävleborg. Rasta i Hagsta och Tönnebro ska påbörjas 2023 och vara klara augusti 2025.
 

MaserFrakt: har avtal med norska vätgasbolaget NEL för leverans av en tankstation för vätgas. Tankstationen kommer att stå hos MaserFrakt i Borlänge i direkt anslutning till stationen för LBG. Vätgasen ska produceras med vindkraft av Svea Vind Offshore.
 

Energimyndigheten har beviljat stöd till 6 laddstationer för tunga eldrivna fordon i Dalarna - i Avesta, Malung, Vansbro, Smedjebacken, Borlänge och Mora.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK