Start

Kraftsamling i GävleDala för Transportutmaningen!

Publicerad: 7/6, 2018

Nu pågår en kraftsamling i Dalarna och Gävleborg för att få många organisationer - företag, kommuner, föreningar och andra aktörer - att ansluta sig till "Transportutmaningen", som drivs av Fossilfritt Sverige.

BiodrivMitt, som är med i Fossilfritt Sverige och Transportutmaningen, inbjuder nu till engagemang, vilket kan läsas här:

Igår var det nationaldagen och några från Gävle Dala har visat intresse av att komma med i Fossilfritt Sveriges (FS) “Transportutmaningen”.

Jag märker att de flesta behöver lite mer tid att ta upp frågan i sin organisation och få klart med beslut, inte minst i kommunerna.

Läget just nu är att

  • BiodrivMitt och Gävle kommun är både aktörer och med i Transportutmaningen i FS.

  • Dala Energi AB har anmält sitt deltagande idag!!!

  • BORAB (Bollnäs Ovanåkers Renhållnings AB) har nyligen anmält sitt deltagande!!!

  • Region Gävleborg (aktör i FS) verkar vara nära ett beslut lite senare i juni!

  • Länsstyrelsen Dalarna har ställt sig positiv till att deltaga och sonderar vidare i sin organisation!

  • Bollnäs kommun verkar vara nära ett beslut om att deltaga!

  • Nu är det hela 2 veckor kvar till midsommar.

Se nu till att din organisation anmäler sig antingen via BiodrivMitt eller direkt till http://fossilfritt-sverige.se/utmaningar/transportutmaningen/transportutmaningen-anmalan/

 

Fossilfria hälsningar!

 

Claes Rosengren

BiodrivMitt

telefon 0704140545

 

Tidigare utskick:

Till mottagarna av detta mejl!

Vi i BiodrivMitt, där de flesta av er som valts ut som mottagare i detta mejl, är medlemmar, tillfrågas härmed om ni är intresserade – i så hög grad – att den organisation just DU representerar, är intresserad av att ansluta till Transportutmaningen, som drivs av regeringskansliets Fossilfritt Sverige.

Fossilfritt Sverige ligger i regeringskansliet och är en mycket uppskattad aktör i landet, oavsett politisk åskådning. Inte minst svensk industri ansluter sig raskt till de olika utmaningarna nu!

BiodrivMitt är en aktör i Fossilfritt Sverige och vi tycker det skulle vara bra för Dalarna och Gävleborg att kraftsamla och visa musklerna på ett sådant sätt att ni, regionala aktörer i endera länet (eller i båda för vissa) meddelar mig att “Javisst, klart vi ansluter till Transportutmaningen!!!”

Vi kan lätt bli en kraftfull region (två kraftfulla län) närmast efter Sveriges tre stora regioner!

Det kostar inget att vara med.

Det torde stärka målmedvetenheten i varje organisation att gå med.

Alltså, allt att vinna, inget att förlora!

 

Se alla nyheter »

Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige

Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK