Start

Frukostmöte för företagare; fossilfria transporter - Thunbergs i Gävle!

Publicerad: 12/11, 2019

Torsdagen den 7 november var det frukostmöte om vad man kan välja för klimatbonusbilar och fossilfria drivmedel i bilar med förbränningsmotor.

Mötets värd var Thunbergs Bil AB i Gävle, där ca 20 personer hade mött upp.

Deltagarna välkomnades av bilföretagets ägare, Jonas Olsson, som berättade om företaget och vad som är på gång.

Därefter berättade organisationen Företagarnas chef i Gävle, Birgit Elonen, om varför Företagarna anser att det är viktigt att implementera hållbarhet i företagares vardag, där val av fossilfria transporter och fordon är ett par viktiga grunder.

BiodrivMitts ordförande, Claes Rosengren, och Lennart Sjögren, vice ordförande, informerade om vikten av att sträva efter fossilfria transporter, om att ansluta sig till Transportutmaningen m fl inom Fossilfritt Sverige samt om vikten av att samverka med varandra i dessa frågor genom BiodrivMitt.

Sedan informerade Jens Holmström, KG Knutsson, om vad som är extra viktigt att veta och att tänka på när man ska ladda elbilar.

Niclas Bornegrim, Colabitoil, informerade om företagets satsning på utveckling, produktion och försäljning av fossilfria drivmedel, inledningsvis med biodiesel (HVO) men också bionensin och flygbränsle.

Frukostmötet avslutades med att Ludwig Molge, Thunbergs Bil, berättade om både drivlinor i elbilar och fossilfria drivmedel i deras olika bilmodeller.

 

BiodrivMitt och Företagarna tackar för ett mycket trevligt och givande värdskap!

 

Se alla nyheter »

Jonas Olsson

Jonas Olsson

Birgit Elonen

Birgit Elonen

Claes Rosengren

Claes Rosengren

Lennart Sjögren

Lennart Sjögren

Jens Holmström

Jens Holmström

Niclas Bornegrim

Niclas Bornegrim

Ludwig Molge

Ludwig Molge

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK