Start

BiodrivMitt är med i nya projektet Drive LBG!

Publicerad: 7/12, 2018

Den 5 december kom besked från Energimyndigheten att Energigas Sverige får fem miljoner kronor för att inrätta ett innovationskluster för flytande biogas, LBG. Satsningen har fått namnet Drive LBG.

Syftet med Drive LBG är att främja teknikutvecklingen av flytande biogas. Arbetet inom innovationsklustret kommer att drivas i nära samarbete med de regionala biogasnätverken runtom i Sverige. Energigas Sverige är värdorganisation och kommer att leda projektet.

De regionala biogasnätverken består av BiodrivMitt, Biogas Norr/Biofuel Region, Biodriv Öst/Biogas Öst, Biogas Sydost, Biogas Jönköpings län, Biogas Väst, Biogas Sydväst/Högskolan i Halmstad och Biogas Syd.

Satsningen ska verka för demonstration, tillämpning och spridning av teknik för produktion av flytande biogas, drift med gasfordon i regional- och eller lokaltrafik, och kombinationer av dessa tekniker i Sverige. Särskild vikt ska läggas vid hur olika lösningar kan samverka med varandra och demonstreras samlat. Möjlighet till gasdrift inom sjöfart är ett annat område som bör inkluderas i klustret.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK