Start
biodrivmitt logo

Medlemmar och partners i föreningen BiodrivMitt

Gavle Hamn

Gävle Hamn - Ostkustens nav

Med sitt strategiska läge strax norr om Stockholm och i direkt anslutning till den industritäta regionen i Mellansverige är Gävle hamn ett naturligt nav för import och export på ostkusten, via sjötransport, järnväg och väg. Stora fartyg kan effektivt anlöpa hamnen för snabb lossning och lastning på vår containerterminal, bulkterminal, kombiterminal och energiterminal. Härifrån och hit når godset ända fram med elektrifierad järnväg eller väg.

Knappt två timmar från Stockholm, med i jämförelse lite trafik och köer, gör det enkelt för varuägare i Stockholm och Mälardalsregionen att exportera och importera via Gävle hamn. Här finns också gott om tillgängliga ytor för etablering i kajnära lägen. Söker du ledig mark i Gävle så har vi en logistikpark på 20 HA som står redo med utrymme för varulager och mark för etableringar. Välkommen till Mellansveriges blivande logistikcentrum.
För frågor kontakta oss gärna på 026-17 88 43.

Bavaria logga

Bavaria är inte en traditionell bilåterförsäljare, men en aktiv aktör som har sedan 1996 jobbat för att skapa det bästa återförsäljaralternativet för kräsna, bilintresserade kunder som vill uppleva både körglädje och ägarglädje.

Idag är vi en av Nordens största BMW och MINI-återförsäljare. Vi har anläggningar i Stockholm, Uppsala, Gävle, Östersund, Skellefteå, Luleå, Stavanger, Oslo, Gardermoen, Haugesund, Kristianstad, Arendal, Bryne och Lillestrøm.

Bavaria ingår i Hedin Automotive AS, ett helägt dotterbolag av I.A. Hedin Bil AB. Tillsammans med Hedin Performance Cars (Porsche) och GS Bildelar (Norges största oberoende leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW). År 2017 omsatte vi över sex miljarder SEK och sålde 21 500 bilar. Hedin Automotive sysselsätter idag fler än 750 st anställda i Sverige och Norge.

Leksands kommun

Leksands kommun är en kommun i Dalarnas län. Centralort är Leksand vilket gör kommunen till en av de 42 som har ett tidigare municipalsamhälle som centralort. Kommunen ligger vid sjön Siljan. Genom kommunen flyter Österdalälven som mynnar ut i Östersjön.

Soderhamns kommun

Söderhamns kommun har tagit fram förslag till en samlad strategi för både utbyggnad av laddplatser för elfordon, samt tankställen för förnybara drivmedel (biodiesel, etanol, biogas, vätgas med flera) som väntas klubbas igenom våren 2022.

- Kommunens roll är i första hand att underlätta för privata aktörer att investera i publika laddplatser och tankställen för drivmedel som biogas och vätgas. Sen har vi ett stort ansvar i att minska mängden transporter i de kommunala verksamheterna där det är möjligt och ställa om transporterna så att de blir fossilfria, säger Gunilla Jonsson som är hållbarhetsstrateg i kommunen.

DB Schenker

Schenker AB

DB Schenker erbjuder, utvecklar och producerar transporter. Utöver det tillhandahåller vi också spetskompetens inom logistik- och informationstjänster. Efter nästan 100 års verksamhet har vi blivit rätt rutinerade och i dag är vi störst på den svenska marknaden.

För dig som kund innebär det att vi alltid kan svara upp till dina behov och utmaningar – oavsett om du är företagare eller privatperson.

För företag kan vi erbjuda logistiklösningar hela vägen från leverantör till slutkund. Tillsammans hittar vi den bästa logistiklösningen – från lastbils-, järnvägs-, sjö- och flygtransporter till tredje- och fjärdepartslogistik och skarpa konsultuppdrag.

För dig som privatkund kan vi erbjuda en säker och snabb leverans till vårt stora nätverk av ombud runt om i hela landet.

mellanskog

Mellanskog

är en skogsägarförening med verksamhetsområde från Gotland i söder till Härjedalen i norr. Vi är en kooperation och ägs av 27 600 medlemmar.

Mellanskog är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomisk och juridisk rådgivning.

Skogsägaren alltid i fokus! Vi vill att du ska få vara skogsägare på ditt sätt, därför utgår vi alltid från dina mål och tankar. Mellanskog är miljöcertifierat enligt PEFC, det innebär bland annat att vi bara använder certifierade entreprenörer.

Mellanskog äger 49,5% i träförädlingsföretaget Setra AB.

Dala Energi logotyp1 2017 1

Dala Energi är en lokal leverantör av el, värme och fibernät. Vi erbjuder lösningar inom energi och digital kommunikation som hjälper människor och företag att leva och utvecklas i vår bygd på ett enkelt, effektivt och hållbart sätt.

Dala Energi-koncernen omsätter nästan 300 Mkr och har ca 33 000 kunder. Tillsammans är vi ca 74 medarbetare och finns idag med verksamhet i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter.

DalaFrakt

har ett 110-tal medleverantörer i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland. Huvudkontoret är beläget i Leksand, men vi finns också i Mora, Malung, Rättvik och Falun.
Denna förankring i bygden och närheten till uppdragen uppskattas av våra kunder. För oss är det också mycket viktigt med en nära och god relation till våra kunder.

Kort om Dalafrakt

  • Bildades 2000 genom att Wasaåkarn, Siljafrakt och Gagnef-Floda LBC gick samman
  • DalaFrakt ägs av 110 delägarföretag
  • Tre affärsområden: Skog & Industri, Anläggning och Entreprenad
  • Omsätter idag ca 600 mkr

AO Skog & Industri

Ett 50-tal flisbilar som kör det mesta som går att lasta på en flisbil, allt för att få till en bra logistik och en effektiv transport. Vi är verksamma i Mellansverige och de huvudsakliga flödena är Cellulosaflis från sågverk, biobränslen och virke. Har även ett stort uppdrag åt Lantmännen i Dalarna och Gävleborg.

AO Anläggning

En traditionell anläggningsverksamhet med bred verksamhet. Allt från grustransporter, snöröjning mm till slamtömning och minireningsverk. Utöver det ett antal täkter där vi kan tillhandahålla en mängd olika fraktioner. Våra grussortiment är CE-märkta enligt de krav som finns för betong, asfalt samt väg/anläggning. Detta garanterar hög kvalité på våra produkter.

AO Entreprenad

Det senaste tillskottet i verksamheten är dotterbolaget Dalafrakt Entreprenad AB som genomför entreprenader och projekt. Helhetsuppdrag inom väg- och markentreprenad.

Kompressorteknik ML AB

Kompressorteknik ML AB’s ambition är att kännas igen som ett modernt och innovativt företag som tillhandahåller och utvecklar produkter, lösningar och tjänster för att möta morgondagens krav.

Biogas/CNG kompressorer

Service och försäljning av kompressorer till Biogas och CNG marknaden

Vi servar och kan erbjuda reservdelar till de flesta förekommande fabrikat på marknaden,t.ex Fornovogas, Mehrer, Nuovo Pignone, Ariel, Knox Western, LMF, Idromecanicca mfl.

Vi kan även erbjuda service av skruvkompressorer, blåsmaskiner och fläktar för biogas. Att jobba i ATEX miljö är inget problem, vi följer direktiven och anpassar oss efter kundens krav.

Vi är ett auktoriserat servicecenter för Fornovogas.

Din Bil

Din Bil, fd Bilmetro, är ett av Sveriges ledande bilföretag. Vi är också ett av de största privatägda i branschen. Vi har en självklar målsättning för vårt arbete, något som gäller både kunder och medarbetare, vi ska alltid vara Din bästa bilaffär.

Infram NY Infrastruktur for framtiden

INFRAM står för Infrastruktur för framtiden

Infram är ett samarbete mellan väg- och järnvägsstråken Bergslagsbanan, Bergslagsdiagonalen, Dalabanan och E16. Våra stråk passerar igenom 7 regioner, 38 kommuner och berör 1,2 miljoner invånare.

Infram syftar till att skapa opinion i frågor som rör infrastrukturen i Bergslagsregionen samt strategiskt viktiga stråk med koppling till Sveriges midja.

bollnas kommun

Bollnäs kommun har en folkmängd på ca 26 200 personer, varav 13 000 invånare i centralorten . Med en yta på 1 827 kvadratkilometer ger det en befolkningstäthet på 15 invånare per kvadratkilometer.

Andra tätorter i kommunen är Arbrå, Kilafors och Rengsjö. Bollnäs kommun blev storkommun 1974 efter en sammanslagning av Hanebo, Arbrå och Rengsjö kommuner samt Bollnäs stad.

Sysselsättningen i kommunen domineras av vård och omsorg då över en fjärdedel av alla arbetande bollnäsbor jobbar inom den branschen. Andra stora näringsgrenar är industri i olika former samt handel och kommunikation.

Dalakraft

Dalakraft bildades av lokala elnätsföretag i Dalarna och sedan avregleringen av elmarknaden 1996 är kärnverksamheten elhandel. Dalakraft har kontor i Malung, Rättvik och Falun.

Dalakraft är elhandelsföretaget med utmärkt service, bra öppettider och konkurrenskraftiga elpriser. Vi säljer el till privatpersoner och företag i hela Sverige.

Vår filosofi är att finnas nära våra kunder och för oss är närhet mer än fysiska avstånd. Det är också trygghet, omsorg och pålitlighet.

borlaenge energi

Borlänge Energi erbjuder Borlänges fastighetsägare energi, vatten och IT-nät samt tar hand om avfall och avlopp och ger borlängeborna en god stadsmiljö. Företagets ledstjärnor är hög leveranskvalitet, miljöriktig hantering, bra service och låga priser och utförs ALLTID NÄRA kunderna.​

ernsts express

Ernsts Express AB betraktar sig idag som ett av landets klimatsmartaste åkeri. Bolagets samtliga 80-tal tunga fordon drivs idag på förnyelsebart bränsle som HVO och RME, vilket reducerat utsläpp av växthusgasen CO2 med 4 231 163 kg under 2015.

Som deltagande i projekt Elväg Gävle, tillsammans med våra industrikunder, med uppdraget att framföra landets första elhybrid (EL/HVO/RME) är vi extra stolta. Marknadsinriktningen är tunga industritransporter med för kunden optimalt anpassade fordon, för max last och minst miljöpåverkan. Vi är idag ca 140 medarbetare med fokus på: - service, tillgänglighet, trafiksäkerhet och klimatsmarta vägtransporter. Kontaktperson Roger Blom 0226-86151 roger.blom@ernstsexpress.se Facebook länk https://www.facebook.com/ernstexpress Hemsida www.ernstsexpress.se

colabitoil

Colabitoil skall verka för ett långsiktigt uthålligt och miljövänligt alternativ inom drivmedelssektorn i vårt samhälle. Bolagets miljöpolicy skall ligga till grund för det fortsatta miljöarbetet, där övergripande och detaljerade miljömålen skall uppnås inom ramen för vår drivmedelsproduktion.

Colabitoil är ett långsiktligt ägarbolag för investeringar i energi- och miljöanläggningar. Bolaget ska skapa ett energioberoende av fossila bränslen för transportsektorn och minska beroendet av fossila bränslen.

Falu EoV

Falu Energi & Vatten är ett av av Falu kommuns helägda dotterbolag, där största drivkraften är att skapa en framtida säker infrastruktur.

Falu Energi & Vatten vill bidra till att våra barn och barnbarn ska växa upp i ett samhälle utan utsläpp och som hämtar sin energi från lokalt återanvändbara resurser.

gagnefskommun

Gagnef - mötesplats mitt i Dalarna! Gagnefs kommun, eller Gagnef i all korthet, är den naturliga träffpunkten.

Här möts den forsande Västerdalälven och den lugna Österdalälven, för att flyta samman till den mäktiga Dalälven. Landskapet spänner från spännande vildmark till genuin åkerbygd. Och här möts människor, de som bott och verkat här i generationer, med dem som valt att flytta hit, och alla de gäster som årligen besöker bygden.

Rebil

Rolf Ericson Bil är auktoriserad återförsäljare av Volvo personbilar och lastvagnar, Renault personbilar och lätta transportbilar samt Dacia personbilar och lätta transportbilar. Sedan starten 1952 har företaget funnits i Dalarna.

Idag har vi anläggningar för försäljning och service av personbilar och lätta transportbilar i Borlänge och Falun via dotterbolaget Rolf Ericson Bil i Dalarna AB. Försäljning och service av lastvagnar finns i Borlänge och Mora och drivs av dotterbolaget Rolf Ericson Lastvagnar & Bussar AB. Koncernen Rolf Ericson Bil Företagen omsätter ca. 900 miljoner kronor och har 200 anställda.

Vårt lastvagnsbolag har en egen webbplats där allt som rör lastvagnar och bussar återfinns. Besök Rolf Ericson Lastvagnar & Bussars egen webbplats!

gastrike vatten

Gästrike Vatten AB ska tillgodose sina kunders behov av gott dricksvatten av hög kvalitet samt avleda och rena spillvatten. Spillvattnet återförs efter rening till det naturliga kretsloppet för kommande generationers behov på ett ansvarstagande sätt.

gavlekommun

Kommunens verksamhet angår alla gävlebor. Gävle kommun ger dig service inom en mängd områden. Till exempel skolor, barn- och äldreomsorg, kultur och fritid, lokaltrafik, gatuunderhåll, vatten och avlopp, renhållning och mycket mer. Kommunen har också ansvar för att fortsätta utveckla Gävle till en attraktiv ort att bo och arbeta i och för besökare.​

Sveriges Akeriforetag

SVERIGES ÅKERIFÖRETAG

Åkerinäringen är en förutsättning för allt företagande och handel, för arbetstillfällen och för tillväxt. Åkerinäringen omsätter cirka 160 miljarder kronor, det vill säga ungefär 4 procent av BNP, och sysselsätter drygt 180 000 människor. Cirka 5 300 åkeriföretag med sammanlagt 36 000 fordon har valt att vara medlemmar hos oss vilket gör våra möjligheter att påverka vår egen bransch väldigt stora.

RD logotyp 1

Region Dalarna

jobbar mot målet om ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, hjälpmedel, folkhögskolor och arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur.

Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

lantbrukarnas riksforbund

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, är en opolitisk intresse- och företagarorganisation för människor och företag inom de gröna näringarna.

LRFs nästan 169 000 medlemmar driver tillsammans 90 000 företag och de gröna näringarna står för 9 procent av Sveriges BNP. LRF ska medverka till utveckling av företag och företagare med jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö, så att de kan förverkliga sina ambitioner om tillväxt, lönsamhet och attraktionskraft.

Ockelboliggande

Ockelbo kommun samverkar med Hofors kommun och Sandvikens kommun i en gemensam förvaltning, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning. Informationen om verksamheterna finns på Sandvikens kommuns webbplats.

Miljö- och hållbarhetsenheten inom Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning ansvarar för miljöstrategiskt arbete som t.ex. framtagande av energiplan och klimatstrategi. Samverkan sker inom nätverk Sveriges Klimatkommuner, Sveriges Ekokommuner och regionens Hållbart resande-nätverk.

Enhetens verksamhet riktar sig även direkt till kommuninvånare samt skolor, organisationer och företag. Exempel på aktiviteter är Earth Hour och Europeiska Trafikantveckan (16-22 september).

Läs mer om hållbar utveckling (öppnas på sandviken.se)

BORAB

Vi är ett kommunalt bolag som ägs av Bollnäs och Ovanåkers kommuner. Vi ansvarar för insamling, hantering, lagring och beredning av kommunernas hushållsavfall och driver avfallsanläggningen på Sävstaås i Bollnäs, samt återvinningscentralerna i Bollnäs och Edsbyn.

Utöver vårt kommunala ansvar för hushållens avfall, driver vi en avfallsanläggning där vi bereder det brännbara avfall som efter källsortering blir över. Därav följer vi avfallshierarkin i enlighet med EUs direktiv. Avfallet lagras, blandas och kvarnas för att sedan omvandlas till energi via exempelvis fjärrvärme. På anläggningen bereder vi även avfall från många andra kommuner och företag i Sverige.

Granitor Electro

Granitor Electro är ett av Sveriges ledande elteknikföretag med entreprenad- och serviceverksamhet inom elinstallation, fastighetsautomation, hissar, kransystem, kommunikation, security samt mekaniskt underhåll.

Vi är fabrikatsobundna och erbjuder kostnadseffektiva, trygga och enkla helhetslösningar i stora som små projekt. Ett projekt, en projektledare, en affär!

Att vi nått så långt är tack vare vår duktiga personal och en målmedveten ledning. Idag skryter vi om att vi har branschens bästa yrkesfolk. Det är ingen överdrift. En "Granitor" ska lämna så positiva spår efter sig, att du vill ringa igen.

Gavle drift sevice

Kommunfullmäktige har i november 2015 beslutat om införande av ”Fordonscentralisering” vilket innebär att kommunens samtliga fordon upphandlas och administreras centralt via Gavle Drift & Service AB som i och med beslutet får det organisatoriska ansvaret för det centraliserade fordonsansvaret för förvaltningar och bolag.

ssab

SSAB - för en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB är en ledande producent av höghållfasta stål.​

mora kommun

Mora - för ett aktivt liv Vi vill erbjuda de bästa möjligheterna till ett aktivt liv, bland annat med ett rikt kultur- och friluftsliv och inte minst möjligheter för ett unikt friluftsliv. Vi är medlemmar i Biodrivmitt för att vi vill ta en aktiv del i samverkan kring fossilfria drivmedel och fordon.

Thunbergs Bil

Thunbergs Bil AB

Vi på Thunbergs har sysslat med bilar i mer än 50 år. Sålt bilar. Servat bilar. Reparerat bilar. Men framförallt:
hjälpt människor i Gävleborgstrakten att hitta rätt bil för deras behov och budget.

Förklaringen bakom vår framgång är enkel: långa relationer med våra kunder. Kunder som uppskattar ett brett sortiment och att bli väl omhändertagna. Och som vet att vi gör deras bilägande enkelt genom att vi hjälper dem hela vägen från försäljning av deras inbytesbil till service av den nya.

Sedan 1999 ägs Thunbergs Bil AB av Jonas Olsson och vi finns nu representerade på två orter: Gävle och Söderhamn. Vi är stolta representanter för Peugeot, Mazda och Mitsubishi och sedan 2019 även för Opel.

Kort om Gasum

Vi är experter inom den nordiska gassektorn och energimarknaden. Tillsammans med våra samarbetspartners främjar vi utvecklingen mot en koldioxidneutral framtid.

Vår mission är att arbeta för renare energi. Vår vision är att leda ett nordiskt ekosystem för gas. Under de närmaste åren investerar vi i en infrastruktur med tankstationer för flytande biogas och flytande naturgas för tunga transporter. Samtidigt expanderar vi vår produktion av biogas och bygger fler biogasanläggningar. Det är några av de stora satsningar vi gör för att närma oss ett koldioxidneutralt samhälle.

Våra egna biogasanläggningar är hjärtat i vår verksamhet och en viktig del i att arbeta för en cirkulär ekonomi. Avfall, gödsel och restprodukter från industri är råvaror i vår biogasproduktion. Dessa används för att producera förnybar energi i våra anläggningar. Restprodukterna tar vi tillvara på och uppgraderar till biogödsel.

Flytande naturgas:

Gasum är också den största nordiska distributören av flytande naturgas (LNG). Vi levererar LNG för sjöfartens, industrins och den tunga trafikens behov i Finland, Sverige och Norge i enlighet med EU:s LNG-strategi.

Organisation: I Gasum-koncernen arbetar 380 personer i Finland, Norge, Sverige och Tyskland. Vi är ett bolag som är statsägt till 100 %. Av våra aktier ägs 73,5 % av det statsägda Gasonia Oy och 26,5 % direkt av den finska staten.Gasums omsättning uppgick 2019 till 1.128 miljoner euro.

Skogsak

Skogsåkarna i Mellansverige AB är ett åkarägt skogstransportföretag med säte i Sandviken. Företaget har ett 60-tal flis- och rundvedsfordon anslutna vilka utför transporter av skogsprodukter, rundvirke, flis och skogsbränslen, för skogsföretag i Dalarna och Gävleborg. Är miljöcertifierat.​

SkiStar

SkiStar skapar minnesvärda fjällupplevelser som den ledande semesterarrangören för Skandinavien. SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver fjällanläggningar i Sälen, Åre, Vemdalen, Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge.

Marknadsandelen är i Sverige 51 procent, i Norge 17 procent och totalt i Skandinavien 41 procent. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i tre segment; Drift av fjällanläggningar, drift av hotellverksamhet samt fastighetsutveckling & exploatering.

SkiStars affärsidé är är att med våra gäster i fokus skapa minnesvärda fjällupplevelser, utveckla hållbara destinationer, erbjuda boende, aktiviteter, produkter och tjänster av högsta kvalitet.

Nordanstigs kommun

Välkommen till Nordanstigs kommun! - en kommun i norra Hälsingland mitt i Sverige. Nordanstig Naturligtvis - Här förverkligar du dina livsdrömmar.

sveriges akeriforetag

Sveriges Åkeriföretag Mitt och Gävleborg är en branschorganisation för åkerier i Dalarna, Gävleborg och Västmanland med cirka 830 medlemsföretag med 2 740 fordon. Vi driver transport- och samhällspolitiska frågor som berör åkeriföretagen i syfte att stärka svensk åkerinärings konkurrenskraft och förbättra förutsättningarna för att driva åkeriföretag.

Nodava

Nodava tillhandahåller vatten- avlopp-och avfallstjänster i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Kort sagt är det vi som ser till att du har rent vatten i din kran, att avloppsvattnet tas om hand och blir rent igen och att ditt avfall hanteras miljöriktigt och effektivt. Nodava driftar och underhåller anläggningar och ledningsnät som kommunernas vatten-och avfallsbolag äger.

energifabriken logo horiz box rgb green 1500px

Energifabriken startades 2006. Det ägs och drivs av tre familjer som är verksamma inom bioenergiområdet. De driver även lantbruk som varit fossilfria sedan 2009. Gårdarna var bland de första i världen att drivas fossilfritt. Huvudkontoret finns i Linköping, nära resecentrum. Vi har även kontor i Lund, Göteborg, Fredrikstad samt en fabrik i Karlshamn.

Energifabriken distribuerar och säljer biodrivmedel till kunder i Sverige och Norge. Vi deltar också i olika projekt inom biodrivmedelsområdet.

Klimatförändringarna är en angelägenhet för alla idag. I Sverige har vi kommit långt när det gäller att minska vårt fossila beroende för uppvärmning, villapanna som drivs med fossil olja är nästan borta. Nu är det dags att ställa om transporterna. Ekonomisk tillväxt ger med automatik ökade transporter av både människor och gods. Ställer vi om till förnybart kan vi öka transporterna och minska utsläppen. Det finns idag inget fungerande alternativ till dieselmotorn i de tunga fordonen. Vi kommer fortsätta att använda dem, de ska drivas med fossilfria och förnybara drivmedel.

I koncernen ingår även Vegoil som levererar bioolja till värmeverk. RE&GO som bygger fordonsladdning och Fillngo som är teknikbolaget som gör att det går enkelt att använda förnybart idag.

Alleima Logotype RGB Primary MoltenOrange DarkSteelBlue

Alleima AB (f d Sandvik Materials Technology)

Vi är en ledande utvecklare och tillverkare av avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Vi utvecklar industrier genom materialteknologi. Vi har gjort detta i över 160 år och det är fortfarande vårt mål och syfte för verksamheten.

Vi drivs av en önskan att vårda, leverera och utvecklas för att främja våra kunder, våra medarbetare och den framtid vi delar. På det sätter utvecklar vi också produkter och processer för att bli effektivare, mer lönsamma och mer hållbara.

Vi är en ledande tillverkare av högförädlade produkter i avancerat rostfritt stål och speciallegeringar, samt produkter för industriell värmning. I nära och långvariga samarbeten med våra kunder, utvecklar vi processer och tillämpningar i några av de mest krävande branscher.

Genom våra produkter och experter inom materialteknologi, metallurgi och industriella processer hjälper vi våra kunder att bli effektivare, lönsammare, hållbarare och säkrare.

edsbyn alfa

"I Ovanåkers kommun är närheten till skog och sjö en naturlig del i vardagen. Däremot är vägtransport den enda transportinfrastruktur som finns tillgänglig. Därmed är fossilfria drivmedel högst aktuella för att klimatutsläppen i kommunen ska kunna minska."​

ekogas

Ekogas är det bolag som äger gastankstället i Gävle. www.ekogas.se

sandviken energi

"Miljöfrågorna är en naturlig del i vårt dagliga arbete".

Hofors kn
sandivikens kommun

Sandvikens Kommun. Besök hemsidan här: www.sandviken.se

saters kommun

Säters kommun, en av Dalarnas vackraste och mest nära städer präglas av både småstad och landsbygd. Säter ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer.

Förutom Säters centralort så finns kommundelarna Gustafs, Stora Skedvi och Silvberg. Nu bor cirka 11 000 människor i kommunen, varav omkring hälften i centralorten Säter. Kommunen har en yta på 574 km² vilken till största delen upptas av skogs- och jordbruksmarker.

Falun col SMALL

I Falun är vi inte störst eller bäst, men vi är riktigt bra på flera saker. Och vi ligger bra till: mitt i Dalarna, ett par timmar från fjällen och ett par timmar från Stockholm.

Här är det enkelt att ha en aktiv livsstil, oavsett om du gillar friluftsliv eller kultur. Och när det är nära till det mesta, när du inte behöver sitta i bilkö eller pendla långa sträckor – finns det tid till vänner, familj, bio, konserter, skidturer eller vad du nu gillar att göra. Här finns alla möjligheter till en rolig vardag. I Falun är det alltid är något på gång.

MaserFrakt

MaserFrakt startades 1939 och är med sina ca 350 delägare, cirka 900 fordon och 700 maskiner, ett av Sveriges största maskin- och transportförmedlingsföretag. Även om vi är ett stort företag med det stora företagets resurser och effektivitet så har vi genom delägarna också de småskaliga fördelarna som personlig service och närhet.

Vasaloppet

Vi är en ideell verksamhet som ägs av IFK Mora Idrottsallians och Sälens IF. En motor för folkhälsa, föreningsliv och lokal och regional utveckling. I fäders spår för framtids segrar!

Vasaloppet är en av världens största arrangörer av motionslopp och en del av En Svensk Klassiker. Vasaloppets vintervecka med längdskidåkning och sommarveckan med mountainbikecykling och löpning lockar årligen nära 100 000 anmälda deltagare. Sedan starten 1922 har över en miljon deltagare passerat målportalen i Mora.

Som ägare till arrangemangen står Vasaloppsföreningen Sälen-Mora, en ideell förening med drygt 30 helårsanställda som bildar en slags administrationsfunktion vars syfte är att planera och genomföra Vasaloppets olika arrangemang. Föreningen ägs i sin tur av idrottsföreningarna IFK Mora Idrottsallians (77 procent) och Sälens IF (23 procent).

soderhamn nara

Söderhamn NÄRA är Söderhamns infrastrukturbolag.

Vi erbjuder vardagens alla bekvämligheter såsom el, vatten, renhållning, bredband, TV och IT-drift. Kunder ska välja Söderhamn NÄRA för att vi gör vardagen bekväm. Det är det löfte som vi varje dag ska infria.

Rattviks kommun

Rättviks kommun har en bra kollektivtrafik med tåg, buss och närhet till flygplatser. Bussar förbinder byarna med centralorten. För invånare som bor i områden i kommunen där det inte finns reguljär kollektivtrafik finns flextrafik.

All parkering i kommunen är avgiftsfri

ladda ned

Transportföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen.

Svebio

Svebio, Svenska Bioenergiföreningen

”Svebios vision är att vara den ledande företrädaren och ett internationellt föredöme för att utveckla bioenergi i ett hållbart samhälle.

Vi är en ideell miljöorganisation för företag och privatpersoner. Vi är starkt grundade i våra värderingar. Vi tror på förnybar energi, företagande och fri marknadsekonomi.

Vi är en intresseorganisation och lobbyister men som inte talar i egen sak eftersom vi förespråkar generella styrmedel. Generella styrmedel gynnar alla miljövänliga energislag lika, liksom det gynnar energieffektivisering. Vi är positiva till teknisk utveckling och stöd till forskning, utveckling och information men vi tycker inte om olika subventioner till företag eller kraftslag som ensidigt gynnar en viss teknik. Vi menar att om man inför miljöavgifter som fungerar så behövs inga stöd, då väljer istället konsumenterna lösningar och teknik som är bra för miljön.

Svebio verkar genom information, opinionsbildning och näringspolitisk påverkan. Informationen sprider vi genom att ge ut tidningarna Bioenergi och Bioenergy International, vi skriver rapporter och genomför konferenser mm. Opinionsbildningen sker genom debattartiklar och pressmeddelanden och vi påverkar politiken genom remissyttranden, uppvaktningar och personliga kontakter med politiker och myndigheter.”

Om cookies och datainsamling

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Datainsamling och datalagring

Webbplatsen kan använda sig av Google Analytics och liknande tjänster för att samla in data om ditt besök på webbplatsen. Ingen personlig data sparas, utan endast information om själva besöket i sig, det vill säga länkklick, sidvisningar, hur länge en viss sida har visats och liknande. Informationen kan användas av oss för att analysera hur besökare använder vår hemsida, samt för att i framtiden kunna förbättra och optimera innehåll och funktion på hemsidan. Informationen kan också användas av Google (eller motsvarande leverantör) för att optimera information och annonser, så att du får mer relevanta/personliga sökträffar eller annonser i leverantörens övriga tjänster.

Har du vidare funderingar kring hur cookies och datainsamling används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder cookies och datainsamling i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga